Składniki: 1 kg mąki 10 dag drożdży 1 szkl. mleka 5 jajek kostka margaryny 2 łyżki cukru sól Farsz: 1 kg karkówki 3 cebuli sól pieprz czerstwa bułka Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na małe kawałki a cebulę w talarki i razem obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do…
Tag: paszteciki
Dodatki
Farsz z twarogu
by Małgorzata Knop • • 0 Comments
Składniki: 250 g twarogu 3 łyżki śmietany 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do twarogu. Dodać jeszcze żółtka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Farsz z bułki
by Natalia Chudzińska • • 0 Comments
Składniki: 300 g pszennej bułki 100 g słoniny sól pieprz Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni, skwarki usunąć a na tłuszczu zarumienić bułkę pokrojoną w kostkę po czym wymieszać ją ze skwarkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ciastka
Rogaliki Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mąki 1 margaryna 7 dkg drożdży szczypta soli ½ szklanki śmietany Sposób przyrządzenia: Do miski wsypać mąkę połączyć z pozostałymi składnikami dobrze zagnieść. Na stolnicy rozwałkować ciasto ,pokroić w trójkąty ,wypełnić ulubionym farszem <mięsnym ,grzybowym ,powidłami.> .Zwinąć rogalik, piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut.
Dodatki
Farsz z grzybów
by Magda Bartoszewicz • • 0 Comments
Składniki: 400 g grzybów 200 g cebuli 2 łyżki masła 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zarumienić na rozgrzanym maśle, po czym dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Trzymać na ogniu aż cały płyn wyparuje po czym dodać śmietanę i dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.