Składniki: 10 dag mąki 200 ml mleka łyżka oleju słonecznikowego 1 jajko 8 parówek ser żółty natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mąkę połączyć z mlekiem, aby otrzymać ciasto dodać jajko i olej. Usmażyć naleśniki, a potem zawinąć w nie parówki. Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Żółty ser zetrzeć na tarce. Przykryć żółtym serem naleśniki…
Tag: parówki
Spaghetti
Spaghetti z parówkami
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 40 dag makaronu spaghetti 25 dag cienkich parówek 5 łyżek masła 3 ząbki czosnku 4 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzania: Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać…
Półmięsne
Krokiety po włosku*
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki: 20 dag parówek 10 dag ryżu 5 dag żółtego sera cebula koperek 2 jaja sól, pieprz bułka tarta Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Ser zetrzeć. Ryż, cebulę, ser, koperek, 1 jajko- wymieszać oraz doprawić. Parówki pokroić wzdłuż. Każdą część parówki obłożyć masą. Panierować w jajku i bułce tartej,…
Półmięsne
Parówki w cieście*
by muchowa • • 0 Comments
Składniki: Ciasto: cienkie parówki 2 szklanki mąki 1 żółtko 3/4 szklanki mleka 3 dkg drożdży łyżka oleju sól Sposób przyrządzenia: Ciasto ugnieść , rozwałkować . Pokroić w paseczki, owijać parówki. Pozostawić do wyrośnięcia. Piec około 20 minut w 220 st. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska
Półmięsne
Paróweczki w naleśnikach zapiekane (ze zdjęciami )
by Vjesja • • 1 Comment
Składniki: 6 cienkich parówek 6 plastrów szynki bułka tarta kawałek zmrożonego masła 6 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajo 1 łyżka oleju szczypta soli tłuszcz do smażenia sos pomidorowy na bazie beszamelu: 2 łyżki masła lub margaryny 2 łyżki mąki 1-1,5 szklanki mleka ( lub mleka ze śmietaną ) 2-3 łyżki przecieru…