Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Ryba w szarym sosie

Składniki: 1 kg ryby pangi 1 marchewka 1 pietruszka 2 duże cebule 4 dkg masła 1 łyżka mąki 3 łyżki utartego piernika 2 łyżki miodu ½ szklanki rodzynek ½ szklanki migdałów sok z cytryny pół szklanki  czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, cukier  do smaku ziarna ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Filet z pangi umyć, osączyć i …

Potrawka z ryby

Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 marchewka 1 pietruszka 1 por / biała część/ kawałek selera 2 jajka 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 duża czerstwa bułka ½ szklanki posiekanej natki pietruszki ½ szklanki mleka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W litrze wody ugotować włoszczyznę. Filety umyć, włożyć do wywaru na około…

Pasztet z pangi

Składniki: 1 kg ryby pangi 1 duża czerstwa bułka 5 jajek 10 dkg masła lub margaryny 3 łyżki śmietany ½ szklanki mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku bułka tarta, olej Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy, osaczamy na papierowym ręczniku, bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Podane składniki mielimy przez maszynkę. Ucieramy żółtka, margarynę, śmietanę i…

Filety z pangi w ziołach i owocach granatu

Składniki: 2 kg filetów pangi 1 szklanka białego winnego octu ½ szklanki rodzynek 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 8 cebulek szalotek ½ szklanki brązowego cukru 3 dojrzałe owoce granatu szklanka świeżych ziół /oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek/ sól, pieprz, cukier do smaku ½  litra wody 2  limonki do dekoracji   Sposób przyrządzenia: Filety rybne umyć,…