Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi 1 cebula 1 puszka fasoli białej ½ szklanki pokrojonych oliwek bez pestek 15 pomidorków koktajlowych posiekana natka pietruszki i bazylia 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę smażyć 2 minuty mieszając, dodać fasolę obsączoną z oliwy i wypłukaną,…
Tag: panga
Listy
Pieczona ryba morska
by Jola Zbroja • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ryby morskiej 1 duża cebula sok z cytryny 1 ½ łyżeczki estragonu 2 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól utłuczony pieprz i liść laurowy Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i natrzeć estragonem, obłożyć obranymi cienkimi plastrami cebuli. Pozostawić na około 2 godziny. Przygotować…
Listy
Filet z tilapii w sosie ziołowym
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…
Listy
Tilapia w sosie maślano cytrynowym
by Justyna • • 0 Comments
Listy
Pieczony filet z tilapii
by Sylwia • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…