Składniki: 1 kg ryby filetów z flądry 1 duża cebula sok z cytryny 1 ½ łyżeczki estragonu 2 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól utłuczony pieprz i liść laurowy Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i natrzeć estragonem, obłożyć obranymi cienkimi plastrami cebuli. Pozostawić na około 2…
Tag: panga
Listy
Filet z pangi lub tilapii panierowany w ryżu
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z ryby 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek mąki olej Sos: 2 strąki papryki chili 5 łyżek jasnego sosu sojowego 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody Sposób przyrządzenia: Papryczki oczyścić, usunąć nasiona, pokroić. Blenderem zmiksować paprykę, sos sojowy, sok z…
Listy
Filet z łososia lub pangi pikantnie glazurowany
by Anna Stosik • • 0 Comments
Listy
Filet z łososia z papryką, ananasem i keczupem
by Mariola Kwapińska • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z łososia lub pangi 1 zielona papryka 1 białko kilka plastrów ananasa konserwowanego lub cebuli odrobina imbiru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru mąka kukurydziana 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W misce wymieszać ubite białko jajka, 3 łyżki wina,…
Listy
Filet z pangi lub łososia w pieprznej panierce
by Edward Machalski • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg filetów z pangi lub łososia 1,5 szklanki tartej bułki 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego sól 2 jajka 1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki olej Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać bułkę, pieprz kajeński i sól. Jajka zmiksować z maślanką. Umyte i osuszone filety podzielić na porcje, delikatnie posolić, odstawić na 15 minut. Porcje ryby…