Panga glazurowana na ostroSkładniki: – filety z Pangi Glazura: – drobno posiekana mała cebulka – 1/3 łyżeczki płatków z chilli (lub ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli) – 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 4 potłuczone ziarenka ziela angielskiego – 100 ml wody – łyżeczka koncentratu pomidorowego – 4 łyżeczki cukru (można dodać część cukru trzcinowego) –…
Tag: panga
Panga
Panga cytrynowa
by Administrator • • 4 komentarze
Składniki: – filety z Pangi – 1 cytryna – masło (dwie łyżki) – łyżeczka oliwy do posmarowania brytfanki – łyżka świeżej natki pietruszki – sól pieprz Wykonanie: Filety z Pangi, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie nacinamy każdy w poprzek filet zgodnie z kątem układu mięśni (3-4 razy), do kat przygotowanych kieszonek wkładamy pół-plasterki cytryny. Solimy i…
fotozone
Panga cytrynowa
by Administrator • • 0 Comments
Panga
Panga pieczona
by Administrator • • 18 komentarzy
Składniki: • 1 kg filetów z ryby Panga • 1 cytryna • natka pietruszki • 6 ząbków czosnku • 3 średniej wielkości ziemniaki • 8 malutkich cebulek • olej z oliwek • szklanka białego wina • sól, pieprz Wykonanie: Oczyszczone filety z Pangi umieść w ceramicznym płaskim naczyniu do zapiekania, posyp lekko solą, w każdym…