Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Panga w piwnym cieście z frytkami

Składniki: 1 kg filetów z pangi sok cytrynowy 1 szklanka mąki ¾ szklanki piwa ½ szklanki mleka 2 jajka olej ¾ łyżki proszku do pieczenia sól, biały pieprz Frytki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka  cukru 2 ząbki czosnku olej Sposób przyrządzenia Frytki: Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki.  Pokrojone frytki płuczmy  dokładnie pod bieżącą zimną…

Ryba z grilla z sosem salsa fresca (świezym sosem). 2

Składniki: 8 filetowa tilapii (pangi, coryfeny, lucjana, granik itd.) 4 szklanki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 szklanki posiekanej cebuli 2 pęczki naci kolendry – posiekane, uwaga, można zastąpić natką pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej papryczki chili 2 łyżki oliwy extra virgin 4 łyżki soku z limonki 2 średnie avocado pokrojone w małą kostkę sól, świeżo…

Ryba z grilla z sosem salsa fresca (świezym sosem).

Składniki: 8 filetowa tilapii (pangi, coryfeny, lucjana, granik itd.) 4 szklanki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 szklanki posiekanej cebuli 2 pęczki naci kolendry – posiekane, uwaga, można zastąpić natką pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej papryczki chili 2 łyżki oliwy extra virgin 4 łyżki soku z limonki 2 średnie avocado pokrojone w małą kostkę sól, świeżo…

Panga z jarzynami.

Składniki: 300g ryby 1 nieduża cebula kawałek selera 1 marchewka 250ml bulionu rybnego 4 ząbki czosnku+ w proszku pieprz, sól 4 młode cebulki ze szczypiorem 1 mały pomidor 250ml śmietany Sposób przyrządzenia: Pokrajaną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony seler, marchewkę i smażyć aż się zeszklą, wlać bulion rybny, dodać przekrojony czosnek oraz czosnek w…

Panga glazurowana na ostro

Składniki: – filety z Pangi Glazura: – drobno posiekana mała cebulka – 1/3 łyżeczki płatków z chilli (lub ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli) – 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 4 potłuczone ziarenka ziela angielskiego – 100 ml wody – łyżeczka koncentratu pomidorowego – 4 łyżeczki cukru (można dodać część cukru trzcinowego) – Olej Wykonanie: Pierwszym…