Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Panga z awokado i kolorowym dresingiem

Składniki: 50 dkg filetów z pangi lub tilapii 1  awokado pokrojone w plastry 2 cebulki dymki drobno pokrojone ½ czerwonej drobno pokrojonej papryki 3 łyżki soku z cytryny sól, biały pieprz olej 2 jajka tarta bułka mąka Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować dodatki.…

Panga lub tilapia w aromatycznej, pikantnej panierce

Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi lub tilapii sól gruboziarnista 3 ubite jajka 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych 4 łyżeczki chili w proszku 1,5 łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli olej pokrojona na plastry lub ósemki cytryna natka kolendry Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety obficie posypać gruboziarnistą solą,…

Panga po peruwiańsku

Składniki: 75 dkg filetów z pangi lub tilapii 2 łyżki oleju kukurydzianego 1 duża, pokrojona cebula 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 pokrojone w kostkę pomidory ½ szklanki białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać pomidory,…