Składniki: 20 dkg makaronu spaghetti 4 dkg masła 25 dkg grzybów leśnych (najlepiej kurek) 10 dużych odwłoków krewetek 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby, dusić 10 minut. Dodać krewetki, obrany i posiekany czosnek, przyprawy, smażyć kolejne 5 minut mieszając. Makaron ugotować wg przepisu…
Tag: owoce morza
Kalmary
Kotleciki z kalmarów
by Maria G • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg oczyszczonych tuszek z kalmarów 20 dkg drobnego makaronu (Pastini) 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 czerwona papryka 1 jajko 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu producenta. Umyte kalmary zalać wrzątkiem, gotować 2 minuty, schłodzić, drobno posiekać. Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę,…
Kalmary
Kalmary w śmietankowym sosie
by Maria G • • 0 Comments
Pierogi
Pierogi z małżami
by Barbara NW • • 0 Comments
Sałatki
Krabowa sałatka
by Agnieszka Wróblewska • • 0 Comments
Składniki: makaron ryżowy – 1 op. krab mrożony – 1 op. świeży ogórek – 1 szt. pomidor – 1 szt. majonez – 5 łyżka(i) koperek – 3 szczypta(y) sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ryżowy ugotuj wg przepisu i posiekaj drobno, kraba zalej wrzątkiem i posiekaj w kosteczkę, obranego ogórka i pomidora pokrój drobno, posiekaj…