Składniki:
- 300 g makaronu grube nitki
- 2 łyżki sosu rybnego
- 500 g mieszanki owoców morza
- 5 ząbków czosnku
- 3 łyżki oleju ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 pęczek bazylii
- 2 papryczki chili
- pieprz
Składniki: 500 g tygrysich krewetek 100 g posiekanej słoniny 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki kilkanaście ziaren białego pieprzu 2 korzonki kolendry sól 50 g tartej bułki 2 jajka olej Sposób wykonania: Czosnek, pieprz oraz kolendrę utrzeć na jednolitą masę. Następnie krewetki obrane ze skorupek zemleć razem ze słoniną po czym dodać masę z czosnku,…
Składniki: 800 g krewetek tygrysich 2 łyżki oleju ryżowego 2 łyżki sosu rybnego sok z 1 limetki 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka imbiru 2 papryczki chili 1 pęczek natki kolendry 1 pęczek bazylii Sposób wykonania: Pokroić chili i razem z imbirem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać krewetki i trzymać na dużym ogniu około…
Składniki: 1 przegrzebków 1 łyżka oleju 1 suszona papryczka chili 2 łyżki soku z limetki 1 łyżeczka sosu rybnego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego 2 zielone cebulki 1 pęczek mięty Sposób wykonania: Na rozgrzany olej wrzucić pokruszone chili, sok z limetki, sos rybny, sos sojowy oraz cukier. Całość wymieszać i…