Składniki:
- ½ kg śliwek
- ½ kg jabłek
- ½ szkl octu winnego
- imbir mielony
- ½ szkl cukru
- cynamon mielony
Składniki: 15 dag orzechów włoskich łyżka soku z cytryny 2 łyżki likieru grand marnier 8 brzoskwiń cukier sól Sposób wykonania: Orzechy zalać likierem oraz sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. W między czasie obrać brzoskwinie, pokroić na mniejsze kawałki, usuwając pestki i dokładnie je zmiksować. Wówczas dodać orzechy i jeszcze raz zmiksować. Na…
Składniki: 2 serki mozzarella awokado 4 pomidory słoiczek czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy łyżka octu winnego sól pieprz kilka liści bazylii Sposób wykonania; Awokado przekroić na połówki, wyjąć pestkę i pokroić w cienkie plasterki, które skropić sokiem z cytryny. Mozzarelle odsączyć z zalewy i również pokroić na plastry. Sparzonego wrzątkiem pomidora pokroić…
Składniki: garść suszonych owoców: śliwki, morele op sera pleśniowego garść orzechów nerkowca kilka plasterków suszonej szynki Sposób wykonania: Szynkę pokroić na 2 cm paski. Następnie każdy suszony owoc owinąć paskiem szynki i nadziewać je na szpikulce od szaszłyków. Przeplatając orzechami nerkowca oraz kosteczkami sera pleśniowego. Podawać od razu po przygotowaniu.
Składniki: 4 gruszki garść rodzynek 8 śliwek kalifornijskich 2 suszone papryczki chili 6 goździków Łyżka gwiazdek anyżu 6 ziaren pieprzu mała laska cynamonu butelka czerwonego wina tabliczka białej czekolady Sposób wykonania: Umyte gruszki obrać ze skórki, pozostawiając ogonki. Następnie przekroić je wzdłuż na pół i przełożyć do rondla. Dodać do nich goździki, anyż, pieprz oraz…