Składniki: 4 gruszki kawałek sera plesniowego 8 łyżeczek żurawiny Sposób wykonania: Umyte gruszki przekroić na połówki ( nie obierać). Następnie delikatnie wydrążyć gniazda nasienne a w ich otwory włożyć po łyżce dżemu. Pokruszyć je jeszcze kawałkami sera i zawinąć całość w folię aluminiową. Grillować około 5-10 minut do miękkości gruszki.
Tag: owoc
Porady i Ciekawostki
Smażone roladki z szynki banana
by Monika Słota • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów szynki drobiowej 3 banany curry masło Sposób wykonania: Banany obrać , odcinając ciemne końce. Następnie pokroić je na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, obsmażyć. Wówczas zdjąć patelnie z ognia i banany rozłożyć na plastrach szynki. Oprószyć je curry i zawinąć szynkę w rulonik. Jeśli się rozpadają można spiąć…
Porady i Ciekawostki
Surówka z dyni z jabłkiem i winogronami
by Urszula Maj • • 0 Comments
Składniki: 30 dag dyni 2 winne jabłka 1 szkl kwaśnej śmietany 1 szkl winogron łyżka posiekanego koperku sok z cytryny cukier puder biały pieprz Sposób wykonania: Obraną dynię zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny i oprószyć cukrem pudrem. Następnie obrać jabłka ze skórki, usuwając gniazda nasienne i pokroić je w…
Porady i Ciekawostki
Marchewkowy napój
by Wanda Stach • • 0 Comments
Składniki: 0,75 l soku wyciśniętego z marchwi 1 szkl wody 4 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty z 1 pomarańczy łyżeczka startej skórki z pomarańczy sok z cytryny Sposób wykonania: Wodę lekko podgrzać po czym dodać do niej miód i dokładnie wymieszać aby miód się rozpuścił. Wówczas odstawić wodę z miodem w chłodne miejsce aby ostygł.…
Porady i Ciekawostki
Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem
by Katarzyna Doman • • 0 Comments
Składniki: 4 czerwone cebule 2 jabłka 2 łyżki posiekanej zieleniny 1 szkl jogurtu naturalnego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Następnie czerwoną cebulę pokroić w piórka i dodać do jabłka. Natomiast jogurt doprawić do smaku…