Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ostre

Pasta chilii Matyldy

Przepisy na szybko i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na ostrą pastę chilii, Przepis zawiera: papryczki chilii, słodką czerwoną paprykę oraz ocet z białego wina. 
 

Składniki:

  • 2 kg papryczek chili 
  • 1 słodka czerwona papryka 
  • 1 szklanka octu z białego wina  
  • 1 łyżeczka soli 

Pasta chilii Weroniki

Przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli przepis na ostrą pastę chilii. Do jej wykonania potrzebujesz: papryczek chilii, imbiru, octu winnego oraz czosnku. 

 

Składniki:

  • 1 kg papryczek chili
  • kawałek imbiru 
  • ½  szklanki octu winnego 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka brązowego cukru 
  • sól

Diabelski sos

A teraz przepis dla smakoszy naprawdę ostrych smaków. Diabelski sos. Do jego wykonania potrzebujesz: czerwonej papryki, czosnku, miodu noi oczywiście papryczek chilii.
 

Składniki:

  •  ½  kg papryczek chili
  •  ½ kg papryki czerwonej
  •  2 cebule
  •  2 ząbki czosnku
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 50 ml miodu płynnego
  • 5 łyżek octu jabłkowego

Skrzydełka chilii

Przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli nasz pomyśl na ostre skrzydełka chilli. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: skrzydełek z kurczaka, papryczki chilii, miodu oraz soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka 
  • 3 łyżki miodu
  • sok z ½ cytryny
  • 1 papryczka chilli 
  • ½  łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz