Składniki:
- ½ kg papryczek chili
- ½ kg papryki czerwonej
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 50 ml miodu płynnego
- 5 łyżek octu jabłkowego

Sposób wykonania:
-
Papryczki przekroić wzdłuż na pół.Drobno posiekać razem z nasionkami.Jeśli chcemy uzyskać trochę delikatniejszy smak, przed posiekaniem usunąć nasionka z chilii, gdyż to one są najostrzejsze.Następnie papryki przekroić wzdłuż na połówki.Wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.Obrana cebulę i czosnek posiekać.Wszystkie składniki przełożyć do rondelka.Dodać jeszcze miód, sok z cytryny oraz ocet jabłkowy.Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu około 2 godzin pod przykryciem.W trakcie duszenia co jakiś czas mieszając.Po tym czasie przełożyć sos do słoików wyparzonych wrzątkiem.Szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia.
Liczba porcji: 6