Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Diabelski sos

A teraz przepis dla smakoszy naprawdę ostrych smaków. Diabelski sos. Do jego wykonania potrzebujesz: czerwonej papryki, czosnku, miodu noi oczywiście papryczek chilii.
 

Składniki:

  •  ½  kg papryczek chili
  •  ½ kg papryki czerwonej
  •  2 cebule
  •  2 ząbki czosnku
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 50 ml miodu płynnego
  • 5 łyżek octu jabłkowego

Sposób wykonania:

  1. Papryczki przekroić wzdłuż na pół.
    Drobno posiekać razem z nasionkami.
    Jeśli chcemy uzyskać trochę delikatniejszy smak, przed posiekaniem usunąć nasionka z chilii, gdyż to one są najostrzejsze. 
    Następnie papryki przekroić wzdłuż na połówki.
    Wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
    Obrana cebulę i czosnek posiekać. 
    Wszystkie składniki przełożyć do rondelka.
    Dodać jeszcze miód, sok z cytryny oraz ocet jabłkowy. 
    Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu około 2 godzin pod przykryciem.
    W trakcie duszenia co jakiś czas mieszając.
    Po tym czasie przełożyć sos do słoików wyparzonych wrzątkiem.
    Szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *