Składniki: 4 makrele ½ l mleka 10 dag posiekanych orzechów włoskich 5 dag masła 1 grejpfrut 3 dymki ½ łyżeczki pieprzu sól Sposób wykonania: Ryby oprószyć pieprzem i zalać mlekiem po czym ja wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyjąć je z mleka i ułożyć na kawałkach folii aluminiowej wysmarowanych masłem. Następnie…
Tag: orzechy
Dodatki
Masło orzechowe Oli
by Ola • • 0 Comments
Wieprzowina
Kotleciki mielone z orzechami
by Majka Jażdżewska • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka szparagowa z winogronami
by Weronika Langer • • 0 Comments
Składniki: 60 dag ugotowanych szparagów 3 pomidory 15 dag winogron 10 dag posiekanych orzechów włoskich 2/3 szkl. sosu majonezowego sok z cytryny natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Sparzone pomidory obrać i pokroić na cząstki a winogrona przekroić na połówki. Dodać do nich posiekane orzechy oraz szparagi pokrojone na kawałki. Całość skropić sokiem z cytryny…
Sałatki
Sałatka z szynką i grejpfrutem
by Anna Michta • • 0 Comments
Składniki: 15 dag szynki 15 dag sera salami 2 grejpfruty 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 4 listki cykorii Sos: 5 łyżek majonezy 3 łyżki jogurtu naturalnego ½ łyżeczki cukru pudru sól pieprz Sposób wykonania: Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku cukrem pudrem, solą oraz pieprzem. Następnie miąższ grejpfruta pokroić w kostkę a szynkę…