Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 4/5 kostki masła
- ½ szkl. cukru pudru
- 2 żółtka ugotowane na twardo
- Skórka starta z całej cytryny
- 5 białek
- 1 szkl. cukru pudru
- filiżanka orzechów
- marmolada z rabarbaru
- tłuszcz do posmarowania formy
Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1 szkl. orzechów łyżka masła łyżka cukru Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zarumienić orzechy oraz płatki owsiane. Następnie dodać do nich cukier i cały czas mieszając trzymać na ogniu aż się przyrumienią. Idealna aby posypać deser, lub jako spód do pucharków pod owoce.
Składniki: 5 jajek 2 ½ szkl posiekanych orzechów ¾ szkl. cukru pudru sok z 1 cytryny 2 łyżki tartej bułki tłuszcz do formy tarta bułka do formy 2 tabliczki białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z cukrem po czym dodać sok z cytryny a potem orzechy wymieszane z bułka tartą. Całość…
Składniki:
Składniki: