Składniki:
- ser camembert 150 g
- śmietana 150 ml
- musztarda 1 łyżeczka
- orzechy włoskie posiekane 2 łyżki
- kukurydza z puszki 3 łyżki
- natka pietruszki posiekana 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- winiak 1 łyżka
- cukier
- sól
- pieprz
Składniki: białka jaj 4 sztuki kremówka 1 szklanka cukier 5 łyżek szampan 1/2 szklanki likier 1/2 szklanki orzechy włoskie 5 sztuk ciasteczka kruche 4 sztuki Sposób przyrządzenia:Białka należy oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywną pianę dodając donich cukier. Tak ubitą na sztywno pianę należy połączyć z szampanem.Kremówkę należy połączyć z likierem kawowym i ubić,…
Składniki: miękki camembert 1 sztuka orzechy włoskie 10- 15 dag orzechy włoskie drobno posiekane 5 dag wino białe 1/2 szklanki seler naciowy 5 łyżek Sposób przyrządzenia: Ser camembert należy pokroić na części, może być ich 8- 10. Ułożyć go na talerzyku, który wcześniej został posypany selerem naciowym. W każdy kawałek sera należy wcisnąć z boku…
Składniki: miód 1/2 szklanki mąka 30 dag cukier 1/2 szklanki jajko 1 szklanka przyprawa do pierników 1 łyżeczka soda oczyszczona 1/2 łyżeczki orzechy włoskie posiekane Sposób przyrządzenia:W rondelku należy podgrzać miód, po czym dodać go do mąki pszennej, poprzestygnięciu dodać także pozostałe składniki i zagnieść z nich ciasto.Ciasto po zagnieceniu należy rozwałkować i wykrawać z…
Składniki: suszone grzyby 10 sztuk bułka 3-4 kromki śmietana 3 łyżki jajka na twardo 2 sztuki masło 4 łyżki posiekane orzechy włoskie 1 szklanka bułka tarta 1 szklanka jajka 2 sztuki sól pieprz cebula 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Grzyby należy na kilka godzin namoczyć, ugotować i odcedzić. Kromki bułki namoczyć w śmietanie. Na patelni na…