Składniki: 500 g dziczyzny 2 ziemniaki 2 ogórki łyżka kaprów 100 g oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki 4 łyżki majonezu Sposób wykonania: Dziczyznę pokroić na mniejsze kawałki, ziemniaki w kostkę a ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodać jeszcze kapary oraz oliwki. Polać majonezem i udekorować natką pietruszki.
Tag: oliwki
Przekąski
Koreczki z wędzonego łososia i oliwek
by Mirosława Piszczek • • 0 Comments

Składniki: 20 dkg wędzonego łososia w plastrach oliwki z nadzieniem paprykowym lub innym ulubionym 1 łyżka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Łososia pokroić w paski o szerokości około 1 – 1,5 cm, skropić sokiem z cytryny. Na drewniane szpadki do szaszłyków nabijać oliwki przeplatając je paskami łososia. Układać na półmisku ozdabiając zieleniną i plastrami cytryny.…
Przekąski
Grzanki z pastą oliwkową
by Elżbieta Kalisz • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka z ziemniaków, przepiórczych jajek i oliwek
by Ela Kawecka • • 0 Comments
Składniki: 400 g ziemniaków 20 przepiórczych jajek 20 oliwek 100 g marynowanych pieczarek 3 łyżki majonezu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut. W między czasie ugotować jajka na twardo. Następnie ziemniaki odcedzić i pokroić w kostkę a…
Sałatki
Sałatka z ziemniaków, tuńczykiem i oliwkami
by Natalia Kostecka • • 0 Comments
Składniki: 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 200 g tuńczyka w oleju 150 g czerwonej cebuli 12 zielonych oliwek 3 łyżki majonezu 2 łyżki oliwy sok z ½ cytryny sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Ziemniaki obrać po czym pokroić je w plastry, dodać cebule pokrojoną w ćwiartki a potem w cienkie plasterki. Następnie dodać…

