Składniki:
- 4-5 ugotowanych buraków
- 1 szklanka zalewy z kiszonych ogórków
- 2 ząbki czosnku
- 2 litry warzywnego bulionu z kostki
- listek laurowy
- ziele angielskie
- sól, cukier, pieprz do smaku
Składniki: 5 dojrzałych pomidorów 3 długie zielone ogórki 2 ząbki czosnku 1 cebula ½ szklanki śmietany pęczek zielonego koperku cukier ocet sól ,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pomidory myjemy , osączamy na papierowym ręczniku. Ścinamy jedną trzecią od góry, wydrążamy miąższ, zostawiając około 2 cm ścianki. Ogórki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę…
Składniki: 5 kg kapusty 5 marchewek 10dkg soli 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 8 listków laurowych 4 jabłka 2 łyżki kminku Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, jabłka umyć pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne .Do miski nakładać kapustę, marchewkę ziele angielskie, pieprz, kminek, liść laurowy sól…
Składniki: 12 strąków zielonej papryki 3 ugotowane ziemniaki 4 łyżki ugotowanego groszku z puszki 4 łyżki posiekanej fasolki szparagowej 1 marchew 2 kiszone ogórki 1 filiżanka majonezu sól Sposób wykonania: Paprykę pokroić w kostkę, ziemniaki w plasterki a ogórki i marchew w słupki. Całość dokładnie wymieszać, dodając jeszcze fasolkę szparagową. Doprawić do smaku solą. Przed…