Składniki:
- porcja włoszczyzny
- 30 dag ogórków
- 20 dag ziemniaków
- 2 łyżki masła
- ½ kubka śmietany
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka Vegety
Składniki: 2 pomidory 1 ogórek 2 kulki mozzarelli 1 op. łososia sałatkowego 250 g żółtego sera 1 kapusta pekińska sos winegret szczypta soli Sposób wykonania: Pomidora, ogórka, mozzarelle, łososia oraz żółty ser pokroić w kostkę i połączyć ze sobą. Dodać jeszcze poszatkowaną kapustę. Doprawić do smaku solą i polać sosem winegret. Odstawić na 10 minut…
Składniki: 2 ogórki 2 ząbki czosnku pęczek koperku kilka łyżek śmietany cebula sól pieprz Sposób wykonania: Ogórki zetrzeć na tarce, a czosnek, cebulę i koperek posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodając jeszcze śmietanę Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 1 kg ziemniaków 2 ogórki 2 ząbki czosnku pęczek koperku kilka łyżek śmietany cebula sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie ogórki zetrzeć na tarce, a czosnek, cebulę i koperek posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodając jeszcze śmietanę. Ziemniaki obrać(jeśli są duże pokroić)…
Składniki: 2 kg szczupaka ze skórą 2 duże marchewki 1 duża cebula 1 ogórek zielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz, olej 2 łyżki przyprawy do ryby Sposób przyrządzenia: Filety z ryby umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na każdej porcji położyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka…