Składniki: 6 plastrów (dzwonki)dowolnej ryby morskiej 1 litr wody 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki mielonego chili sól do smaku ½ szklanki drobno posiekanej kapusty 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Umyte porcje ryby zalać wodą, dodać pozostałe składniki z wyjątkiem koncentratu pomidorowego, doprowadzić do wrzenia, powolutku gotować…
Tag: obiadowe
Listy
Schabowe w pikantnej panierce Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu przyprawa do mięsa 4 jajka paczka pikantnych krakersów 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Plastry schabu umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić, oprószyć przyprawą do mięsa, szczyptą pieprzu i soli do smaku. Krakersy drobniutko rozkruszyć, wymieszać z mąką i tartą bułką. W…
Listy
Roladki schabowe w musztardzie i zielonym pieprzu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…
Listy
Aromatyczne żeberka w grzybowym sosie ze śliwkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Duszone żeberka pachnące kminkiem i ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule 2 łyżki kminku 2 łyżki ziół prowansalskich ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi,…