Składniki: ½ kg kury 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka oleju sojowego szczypta estragonu łyżeczka masła natka pietruszki ,sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kurę umyć, zalać wodą niewielka ilością i gotować pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić na oleju , dodać do kury i doprawić…
Tag: obiadowe
Listy
Pierogi z kalafiorem i marchewką
by Regina • • 0 Comments
Listy
Pierogi z rzodkiewką i cebulą
by Regina • • 0 Comments
Listy
Pierogi z kiszoną kapustą i wołowiną
by Regina • • 0 Comments
Listy
Pierogi z mięsem drobiowym i borowikami
by Regina • • 0 Comments
Ciasto
Składniki:
• 3 szklanki mąki pszennej
• 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
• sól do smaku
Farsz
Składniki:
• 50 dkg filetów z kurczaka
• 50 dkg borowików lub podgrzybków
• 1/3 szklanki śmietany
• sól, pieprz