Składniki: 8 plastrów wędzonego łososia 1 grejpfrut żółty 1 grejpfrut czerwony 6 łyżek oliwy z oliwek sok z cytryny 1 ½ łyżeczki cukru gałązki kolendry Sposób przyrządzenia: Owoce umyć, obrać i podzielić na cząsteczki, oddzielić od skórek, lekko odcisnąć sok, nadmiar odlać do szklanki. Łososia pokroić w paseczki, wymieszać z grejpfrutami. Sok z grejpfruta wlać…
Tag: obiad
Listy
Sałatka dla leniwych
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg szynki drobiowej 30 dkg żółtego sera Gouda 10 ugotowanych na twardo jajek pęczek szczypiorku 4 kiszone ogórki sól, pieprz do smaku ½ szklanki majonezu Sposób przyrządzenia: Szczypiorek umyć, osączyć, posiekać. Jajka 8 sztuk, szynkę, ser i ogórki pokroić w kostkę, wymieszać z połową szczypiorku. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z…
Listy
Sałatka z ananasem w sosie koperkowo- ziołowym
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 4 pory/ białe części/ 5 jajek 8 mandarynek ½ szklanki majonezu sos koperkowo-ziołowy Sposób przyrządzenia: Przygotować sos koperkowo-ziołowy wg przepisu na opakowaniu. Pory jasne części umyć, osączyć i pokroić w talarki. Ananasy i kukurydzę osączyć na sicie. Ananasy pokroić w kawałki. Mandarynki obrać i rozdzielić na cząstki. Ugotowane…
Listy
Sałatka z jajkami i rzeżuchą
by Arek • • 0 Comments
Składniki: 5 ugotowanych na twardo jajek 1 zielony ogórek 3 ząbki czosnku 1 opakowanie kiełków soi 10 dka startego żółtego sera Gouda 1 łyżeczka octu balsamicznego ½ szklanki rzeżuchy 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w pół plasterki. Rzeżuchę umyć,…
Listy
Sałatka z mięsem i rzodkiewką w sosie koperkowym
by Erwin • • 0 Comments
Składniki: 2 pęczki dorodnej czerwonej rzodkiewki 40 dkg mięsa konserwowego z puszki 1 średnia kapusta pekińska 2 pęczki zielonego koperku 5 ugotowanych na twardo jajek sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany 18% Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka pokroić na plastry. Mięso pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki. Koperek umyć, osączyć na papierowym…