Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: natka

Pieczony pasternak

Składniki: 75 dkg obranego pokrojonego w 5 cm kawałki pasternaka 4 łyżeczki oliwy sól, pieprz 1/3 szklanki bulionu 3 łyżki masła 4 łyżeczki tartego chrzanu ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki ½ posiekanego ząbka czosnku 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Grubsze kawałki pasternaka pokroić wzdłuż na ćwiartki. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pasternak, sól i…

Pieczarki z patelni z ziołami

Składniki: 25 dkg oczyszczonych, pokrojonych w plastry pieczarek 1 łyżeczka oliwy 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonych ziół (bazylia, estragon, natka pietruszki) Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać pieczarki smażyć mieszając 4 minuty, dodać zioła i po wymieszaniu smażyć jeszcze 2 minuty. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.

Pikle z rzodkiewki

Składniki: 2 szklanki pokrojonej w cienkie plastry rzodkiewki ½ łyżeczki soli 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Na durszlaku wymieszać plastry rzodkiewki z solą, odstawić na 30 minut aby obciekł wytwarzający się sok. Plastry osuszyć ręcznikiem papierowym. W małym rondlu podgrzać ocet, dodać cukier i sól,…

Pieczarki z grilla pieczone w folii

Składniki: 50 dkg dużych pieczarek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 drobno pokrojony ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, odciąć trzony. Pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W misce wymieszać pieczarki z pozostałymi składnikami, podzielić na 3 porcje, każdą zawinąć w odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Piec na…

Sałatka z grillowanych pomidorów

Składniki: 2 duże pomidory pokrojone w plastry o grubości około 1,5 cm 1 cebula pokrojona w plastry o grubości około 1 cm 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Pomidory i cebulę ułożyć na tackach do grillowania, skropić oliwą, przyprawić. Piec na grillu 5 minut. W miseczce wymieszać…