Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: natka pietruszki

Masło pietruszkowe z szynką

Składniki: 4 gałązki natki pietruszki 50 g szynki 200 g masła pieprz Sposób wykonania: Masło roztopić na małym ogniu. Powstała pianę zdjąć łyżką a dodać listki natki i całość poddusić. Następnie dodać zebraną wcześniej pianę z masła i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać drobno pokrojoną szynkę i doprawić do smaku pieprzem.

Wegetariańska papryka

Składniki: 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 2 żółte papryki 2 pomarańczowe papryki 1 szklanka startego sera oscypka ½ szklanki oleju ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ostra mielona papryka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę włożyć na moment do gorącego  piekarnika, gdy skórka się zmarszczy wyjąć i obrać ze skórki,…

Makaron z parówkami i natką pietruszki

Składniki: 1 opakowanie makaronu kolanka 5 parówek 1 łyżka smalcu 3 średnie cebule ½ szklanki mleka 3 łyżki mąki 5 łyżek oleju 20 dkg żółtego utartego ostrego sera sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, posiekać, zalać mlekiem na pół…