Składniki: 4 gałązki natki pietruszki 50 g szynki 200 g masła pieprz Sposób wykonania: Masło roztopić na małym ogniu. Powstała pianę zdjąć łyżką a dodać listki natki i całość poddusić. Następnie dodać zebraną wcześniej pianę z masła i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać drobno pokrojoną szynkę i doprawić do smaku pieprzem.
Tag: natka pietruszki
Listy
Sardynki z oliwkami i natką pietruszki
by Wiktor Zeman • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka sardynek ½ pęczka natki pietruszki 8 oliwek 1 cebula biały pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Cebule i natkę pietruszki po czym dodać do sardynek razem z oliwkami. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Listy
Wegetariańska papryka
by Ala Szymonik • • 0 Comments
Składniki: 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 2 żółte papryki 2 pomarańczowe papryki 1 szklanka startego sera oscypka ½ szklanki oleju ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ostra mielona papryka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę włożyć na moment do gorącego piekarnika, gdy skórka się zmarszczy wyjąć i obrać ze skórki,…
Listy
Sos z orzechów, natki pietruszki i chleba
by Sylwia Hałat • • 0 Comments
Listy
Makaron z parówkami i natką pietruszki
by Wiola • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie makaronu kolanka 5 parówek 1 łyżka smalcu 3 średnie cebule ½ szklanki mleka 3 łyżki mąki 5 łyżek oleju 20 dkg żółtego utartego ostrego sera sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, posiekać, zalać mlekiem na pół…

