Składniki: 500 g pieczarek 5 łyżek oliwy ½ pęczka natki pietruszki po kilka gałązek koperku, majeranku, tymianku 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Obrane pieczarki pokroić, mniejsze można pozostawić w całości. Następnie smażyć na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Po tym czasie oprószyć je solą ora pieprzem i dodać posiekane zioła oraz…
Tag: natka pietruszki
Listy
Pstrągi w śmietanie
by Donata Pająk • • 0 Comments
Składniki: 4 wypatroszone pstrągi 2 łyżki mąki 4 łyżki oleju 1 łyżka masła 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz 1/ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w mace i obsmażyć an rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. W miedzy czasie na drugiej patelni rozgrzać masło po…
Listy
Serowy przysmak z natką pietruszki
by Aga Domańska • • 0 Comments
Składniki: 200 g sera camemberta 100 g twarogu 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ser camembert oraz twaróg dokładnie ze sobą wymieszać, rozgniatając widelcem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki. Natkę pietruszki drobno posiekać i obtoczyć w niej kulki.



