Skłądniki: pęczek natki pietrsuzki 3 marchewki 700 ml wody 30 g cukru sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Obrane marchewki razem z natką pietrsuzki zmiksować. Natsępnie dorpawić do smku cukrem oraz sokiem z cytryny. Następnie wymieszac jeszcze z wodą.
Tag: natka pietruszki
Listy
Sałatka z kiełków i sezamu
by Tomek Węgrzyn • • 0 Comments
Listy
Zupa krem z selerów z natką pietruszki
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Masło z sardynkami do pieczywa
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg masła 25 dkg sardynek z oliwy ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Sardynki osączyć na sicie z oliwy i oczyścić z ości, dokładnie zmiksować w miseczce. Dodać masło i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Podawać z białym pieczywem lub krakersami, posypać posiekaną zielona natką pietruszki.
Listy
Masło z sokiem cytrynowym
by Sylwia • • 0 Comments
Składniki: 1 kostka masła 2 łyżeczki soku z cytryny natka posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku 2 zmiażdżone ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: W miseczce zmiksować kostkę masła na puszystą masę, dodawać kropla po kropli sok z cytryny. Pod koniec miksowania dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku solą i pieprzem. Doskonale…