Składniki:
- 5 dag ugotowanej pietruszki (korzeń)
- 1/3 szklanki wywaru z pietruszki
- 5 łyżek umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
- 1/4 szklanki jogurtu
- sól
- pieprz
- sok cytrynowy lub ocet owocowy
Składniki: 60 dag marchwi 1/2 szklanki soku pomidorowego 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki koperku sól Sposób wykonania: Z marchwi wycisnąć sok po czym dodać sok pomidorowy, posiekaną pietruszkę i koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: 1 1 serwatki 0,5 1 kwasu burakowego sól cukier 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Serwatkę wymieszać z kwasem burakowym. Doprawić do smaku solą oraz cukrem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki: 10 dkg białego sera 10 dkg żółtego sera 2 łyżki oleju sojowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 2 łyżeczki keczupu Sposób przyrządzenia: Biały ser i żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać olej i posiekaną zieloną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Jedną połowę masy wymieszać z keczupem, dla uzyskania…