
Składniki:
- 1 ½ szklanki mleka
- ½ łyżki masła
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- ½ łyżki mąki
- ½ szklanki startego żółtego sera gouda
- sól, pieprz do smaku

Składniki: 500 g filetów rybnych 1 kajzerka ¾ szkl. mleka 1 cebula 1 jajko natka pietruszki sól pieprz 1 szkl. bułki tartej olej Sposób wykonania: Filety oraz namoczoną w mleku bułkę zemleć po czym dodać posiekaną cebulę zeszkloną na rozgrzanym oleju, posiekaną natkę oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…
Składniki: 1 szkl. kaszy manny 1 łyżka masła ½ pęczka natki pietruszki sól Sposób wykonania: Kasze zalać 1 l wrzącej osolonej wody i gotować całość mieszając do zgęstnienia. Wówczas dodać masło, wymieszać i trzyma na ogniu około 3 minut. Po tym czasie dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Z masy formować kluseczki, które ugotować w zupie…
Składniki: 1 cebula pęczek natki pietruszki pęczek koperku pęczek szczypiorku 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Następnie koperek, szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do cebuli. Skropić całość octem oraz olejem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 250 g wędzonej makreli cebula natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Następnie cebulę i natkę pietruszki posiekać i dodać do makreli. Doprawić do smaku pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.