
Składniki:
- 2 łyżki oleju
- bazylia
- natka pietruszki
- sól
- pieprz


Składniki: 50 dkg pieczarek ¾ szklanki posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich 1 cebula 3 łyżki masła natka pietruszki sól, pieprz, sok cytrynowy do smaku Sposób przyrządzania: Grzyby oczyścić i wraz z trzonami pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać orzechy i cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać pieczarki i dusić do momentu aż odparuje…
Składniki: 5 jajek ½ kg pieczarek pęczek natki pietruszki 4 łyżki bułki tartej 5 łyżek masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, przeciąć w skorupkach na dwie części. Wybrać jajka ze skorupek, posiekać. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 5 łyżek masła i smażyć uprzednio…
Składniki: 2 cebule 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szkl. oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę sparzyć wrzątkiem po czym drobno posiekać. Następnie oliwę rozetrzeć razem z octem. Doprawić do smaku solą oraz ketchupem. Polać cebule i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać.