Składniki: 5 dag masła sok z 1 cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki startego imbiru sól pieprz Sposób wykonania: Masło roztopić po czym dodać do niego sok z cytryny, imbir oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą…
Tag: natka pietruszki
Sosy
Sos na zielono
by Aleksandra Kluczyńska • • 0 Comments
Dorsz
Dorsz z sosem z natki pietruszki
by Kaska Mazur • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetów z dorsza 25 g masła 2 łyżki mąki 350 ml wywaru z ryby 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Filety zalać wywarem i gotować około 8 minut na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić wywarem z gotowania ryby. Dokładnie wymieszać i gotować…
Dodatki
Masło pietruszkowe Jurka
by Jurek • • 0 Comments
Składniki: 10 dag masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soku cytryny szczypta soli szczypta pieprzu Sposób wykonania: Masło zmiksować po czym dodać do niego posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Dodatki
Przyprawa ziołowa ze świeżych ziół
by Ola Napora • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego tymianku 3 rozgniecione ząbki czosnku Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać.

