Składniki:
- 500 ml mleka
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżeczką cukru pudru
- sól
- tłuszcz
Ciasto: 3 jajka 250 g mąki 200 ml mleka 3 łyżki oleju 150 ml wody sodowej 2 łyżeczki cukru sól Farsz: 120 g maku garść rodzynek 100 ml mleka 80 g cukru 2 torebki cukru waniliowego sól Sposób wykonania: Podane składniki na ciasto dokładnie wymieszać ze sobą aby powstało gładkie ciasto z którego usmażyć naleśniki.…
Składniki: 200 g włoskich orzechów 4 łyżki mleka 3-4 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Orzechy zemleć po czym dodać do nich ciepłe mleko oraz cukier. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę. Naleśniki nadziewać orzechowym kremem po czym smażyć je na rozgrzanym maśle.