Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadzienie

Mielone z parówkami Iwony

Składniki: 1 kg mielonego mięsa  mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku   Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …

Farsz z jajek do naleśników

Składniki: 4 jajka 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ja z ognia i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można zagęścić bułką tartą.

Naleśniki pomarańczowe

 Składniki: 3 pomarańcze 20 g masło 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka likieru cointreau Sposób wykonania; Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, z jednej pomarańczy zachować skórkę, którą posiekać. Wrzucić całość na patelnie z rozgrzanym masłem. Dodać cukier i likier. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewać. Rozłożyć farsz na usmażonych naleśnikach i złożyć je…

Zielony farsz do karpia

Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju kilka kropel soku z cytryny natka pietruszki liście selera sól pieprz Sposób wykonania: Natkę pietruszki i listki selera grubo poszatkować. Dodać do nich posiekany czosnek, olej oraz kilka kropli soku z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz idealny do wigilijnego karpia.