Składniki:
- 6 jaj
- 6 plastrów gotowanej szynki
- 6 cienkich plastrów cielęciny
- musztarda
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
- Szczypiorek
Składniki: 45 dag pieczarek łyżka masła sól pieprz 2 łyżki śmietany kremówki łyżka posiekanej szałwii ½ ulubionych suszonych ziół Sposób wykonania: Obrane pieczarki pokroić na plasterki po czym poddusić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać do nich ubitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.…
Składniki: 30 dag mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki gęstej śmietany 15 dag sera owczego Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na gorąca patelnie po czym dodać do niego posiekany czosnek, pokrojony ser i śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 15 dag cebuli 10 dag boczku ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki przecieru z jabłek sól pieprz Sposób wykonania; Cebulę posiekać a boczek pokroić w kostkę i razem przesmażyć. Następnie dodać przecier z jabłek i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.