Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadzienie

Japońskie pierogi gioza

Składniki:
Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • 1 łyżka masła lub oliwy
  • 1 jajko
  • sól

Farsz:

  • 30 dkg mielonej wieprzowiny
  • świeża kapusta
  • świeży szczypior albo dymka
  • tarty imbir
  • posiekany czosnek
  • 1 łyżeczka wódki sake
  •  sos sojowy
  • olej sezamowy
  • sól, pieprz

Sos:

  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki sosu Worcester

Pierogi z mięsem

Składniki:
Ciasto:

  • 3 szklanki  mąki
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • 1 łyżka masła lub oliwy
  • 1 jajko
  • sól

Farsz:

  • 1/2 kg gotowanego mięsa wołowego ( z rosołu),
  • 1 duża cebula
  • łyżka smalcu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Nadzienie do tostów-pychotka

Składniki : ser zółty -ile wlezie:) keczup pieczarki parówki oregano Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do niego pieczarki obrane i pokrojone w plasterki lub starte na tarce jak ser oraz parówki pokrojone w małą kostkę.Całość wymieszać i przyprawić oregano po czym zmieszać z keczupem.Można to dać do wszystkiego-na pizze, na tosty,na zwykły…