Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadzienie

Kluski z farszem chlebowym

Składniki: • 1/2 kg ziemniaków • 5-6 czubatych łyżek mąki • 2 jajka • 2 kromki razowego chleba • 3-4 czubate łyżki otrąb pszennych • 7-8 łyżek zieleniny (z czego 6 łyżek to natka pietruszki) • 1 ząbek czosnku • sól • olej lub masło Sposób przyrządzenia: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, poczekać aż wystygną…

Nadziewane ziemniaki

Składniki: • 4 duże ziemniaki • 1 kabanos • 1 strąk czerwonej papryki • 15 dag kwasnej smietany • słodka papryka w proszku • 2 łyzeczki mieszanki ziół prowansalskich Wykonanie: Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Gotować w mundurkach. Następnie odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Kabanosa pokroić w drobna kostkę. Strak papryki przekroić na pół,…

Faszerowane pomidory.

Skład: 4 jajka 4 pomidory zioła wg smaku plaster szynki pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Pomidory dokładnie umyć, osuszyć, ostrym nożem ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Wnętrze pomidorów posolić, posypać ziołami i pieprzem. Pokroić w paseczki szynkę i włożyć do wnętrza pomidorów. Ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym. Do każdego wypełnionego w części pomidora wbić 1 jajo,…