Pierogi Pierogi z kiełbasą szynkową i pieczarkami by Kinga • 1 września 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 50 dag kiełbasy szynkowej 15 dkg pieczarek 2 cebule 1 łyżka masła Read more →
Pierogi Pierogi z bakaliami by Tereska • 21 sierpnia 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka posiekanych słodkich migdałów ½ szklanki rodzynek 2 łyżki cukru 1 łyżka miodu Read more →
Pierogi Pierożki z ziemniaków faszerowane grzybami i wątróbką by Anna Białk • 16 sierpnia 2007 • 0 Comments Wyśmienite pierożki pochodzące z kuchni rumuńskiej Składniki: 5 ziemniaków 3 łyżki stołowe oleju 1 cebula 3 jajka 3 łyżki stołowe tartej bułki 2 łyżki stołowe mąki 1 pietruszka sól 200 g świeżych grzybów 200 g wątróbki 4 łyżki masła sok z cytryny pieprz, sól Read more →
Pierogi Pierogi z serem, rodzynkami i brzoskwiniami by Tereska • 15 sierpnia 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 25 dkg białego sera twarogowego 2 łyżki rodzynek 4 brzoskwinie konserwowe (połówki) 1 żółtko 0.5 szklanki cukru Read more →
Pierogi Pierogi z serem i mięsem by dominikab • 8 lipca 2007 • 0 Comments Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody lub mleka 1 łyżka masła lub oliwy 1 jajko sól Farsz: 1 kg zmielonej ładnej wołowiny 5 cebul posiekana natka pietruszki 4 łyżki masła 25 dkg tartego żółtego sera (łagodnego) sól, pieprz Read more →