Składniki:
• 20 dag świeżych warzyw mieszanych (marchewka, seler, pietruszka, por)
• 15- 20 dag szczawiu
• 3 szklanki zsiadłego mleka
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 1 łyżka mąki
• sól
• cukier
Składniki: • 3 szklanki jasnego piwa • 10- 15 dag pytlowego chleba • 1 łyżka masła • 2-3 łyżki cukru • 1 mała cytryna • 5 dag rodzynków Sposób przyrządzenia: Rodzynki przebrać, umyć. Chleb (bez skórki) rozdrobnić, dodać masło i tyle piwa, żeby przykryło chleb. Rozgotować, rozetrzeć na miazgę, dodać resztę piwa i rodzynki, podgrzać.…
Składniki: • 700 g szczawiu • 400 g buraków • 2-3 świeże ogórki • 1 jajko • 120 g szczypiorku • 2 szklanki kefiru • 2 łyżki stołowe śmietany • 1 łyżka stołowa cukru • koperek • sól Sposób przyrządzenia: Przebrany i pokrojony szczaw ugotować w osolonej wodzie,po czym ostudzić.Oddzielnie ugotować całe buraki.Wywar ostudzić i…