Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na zakąskę

Kanapka ze śledziem ala kanclerz Bismarck

Składniki: 4 filety śledziowe ala Bismarck kliknij miękkie masło młode jędrne rzodkiewki 4 kromki razowego chleba gałązki koperku Sposób wykonania: Chleb posmarować masłem, obłożyć plastrami rzodkiewki. Filety śledziowe zwinąć w rulon wkładając w środek gałązkę kopru. Filet ułożyć na kromce chleba z rzodkiewką, przypiąć wykałaczką. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia…

Śledzie ala kanclerz Bismarck

Składniki: 6 filetów ze śledzi solonych 12 ziaren białego pieprzu ½ szklanki octu winnego lub aromatyzowanego Sos: 2 ugotowane buraki ćwikłowe ½ szklanki jogurtu 1 łyżka tartego chrzanu Do dekoracji: 2 cebule Sposób przyrządzenia: Śledzie umyć, zalać wodą wymieszaną z mlekiem, moczyć do momentu uzyskania pożądanego smaku. Wymoczone śledzie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na…

Pory w szynce pod beszamelem

Składniki: Młode pory Gotowana szynka 50g masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 0,5 szklanki słodkiej śmietany 1 jajko starty żółty ser tłuszcz do wysmarowania formy tarta bułka przyprawy: sól, pieprz, cukier, gałka muszkatołowa Sposób przyrządzenia: Pory obgotować (5 min we wrzącej wodzie), zawinąć w plastry szynki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Masło stopić, wymieszać z…

Śledzie z wiśniami i granatem

Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi Dressing: 1 granat 15 dkg wiśni bez pestek – opcjonalnie sok z 1 cytryny 1 łyżeczka utartego imbiru ½ łyżeczki cukru 1 łyżka oliwy kolorowy pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, pokroić w poprzek na 2 cm kawałki. Owoc granatu przekroić na połowę,…