Dla 1 osoby
Składniki:
-
- 1 okrągły ser pleśniowy „Turek”
- 1 jajko bułka tarta
- sól, pieprz,
- olej
Składniki: 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 opakowanie mrożonki warzywnej 300 ml bulionu drobiowego sok z 1 cytryny 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka śmietany 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odcedzić z sosu, rozgnieść widelcem i wymieszać z koncentratem. Mieszankę warzywną gotować przez 5 min w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i…
Składniki: 1 kg boczku 5 ząbków czosnku kminek, majeranek, liść laurowy, 4-5 ziaren ziela angielskiego 2 cebule łyżka oliwy sól, pieprz. Sposób przygotowania: Boczek natrzeć rozgniecionym czosnkiem i solą ze wszystkich stron , posypać pieprzem, majerankiem, kminkiem, utłuczonymi ziarnami ziela angielskiego, i pokruszonym liściem laurowym. Wstawić na noc do lodówki. Rano włożyć do brytfanny boczek…
Składniki: 4 grube plastry sera zielone oliwki (bez nadzienia) dorodne truskawki Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w grubą kostkę, oliwki na połówki, podobnie truskawki. Na bambusowe szpadki do szaszłyków nabijać naprzemiennie wszystkie składniki. Schłodzić i podawać.