Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na wigilię

Sałatka śledziowa z miodową nutką

1 kg płatów śledziowych pokroić w kostkę,wrzucić do salaterki(jeżeli są słone należy je wymoczyć) 2 czerwone papryki i 5 cebul pokroić i udusić na oleju, wrzucićlistek laurowy,3 ziarenka ziela angielskiego.Gdy będą miękkie dodać słoiczek keczupu łagodnego i łyżeczkę miodu pszczelego.Przełożyć do salaterki i wymieszać ze śledziami .

Pyszna rybka z cebulką

5 cebul pokroić w talarki i dusić do miękkości w 1 szkl oleju.Dodać listek laurowy, słoiczek łagodnego keczupu oraz 3 łyżki koncentratu pomidorowego.Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i chwilę razem poddusić.Przekładać warstwami 1 kilogram usmażonej ryby. Życzę smacznego.

Karp gotowany w jarzynach

Składniki: karp około 1,5 kg jarzyny jak na rosół liście laurowe kilka ziaren białego pieprzu ziela angielskiego sól Sposób przyrządzenia: Karpia umyć, sprawić, dokładnie wyfiletować. Z łba usunąć oczy i płaty skrzelowe. Z łba, resztek pozostałych po filetowaniu i jarzyn ugotować esencjonalny wywar i przecedzić. Filety umyć, posolić i osuszyć. Ułożyć ściśle w naczyniu, zalać…