Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Drobiowe Ala schabowe

Składniki: filet z kurczaka kilka plasterków żółtego sera 300 g pieczarek sól vegeta mąka bułka tarta jajko pieprz olej Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je Vegeta. Następnie piersi pokroić na filety, stłuc je tłuczkiem, obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w…

Filety w maślance i krakersach

Składniki: 2 filety z kurczaka 1 l maślanki 1 op. krakersów przyprawa do mięs Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które zalać maślanką i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia odsączyć kurczaka z maślanki i obtoczyć w pokruszonych krakersach wymieszanych z przyprawą do mięs. Ułożyć na blasze i wstaiwc do piekarnika rozgrzanego do…

Zimowa zupa śliwkowa

Składniki: 2 łyżki rodzynek 50 dag mrożonych śliwek 3 łyżki cukru czubata łyżka mąki ziemniaczanej sok z cytryny 1 szkl. śmietany 18% Sposób wykonania: 1 l wody doprowadzić do wrzenia, wówczas wrzucić do niej śliwki i trzymać na ogniu około 5 minut. Po tym czasie śliwki odcedzić i przetrzeć przez sito. Zasypać je cukrem i…

Skrzydełka duszone

Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka łyżka tymianku łyżka przyprawy do kurczaka ¼ szkl. oleju sól pieprz Sposób wykonania: Tymianek dodać do oleju razem ze szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do kurczaka. Powstał a marynatą posmarować skrzydełka kurczaka i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie skrzydełka obsmażyć an rozgrzanym oleju po czym podlać…