
Składniki:
- kaczka
- włoszczyzna
- 2 łyżki oliwy
- 50 dag cytrusów : pomarańczy, czerwonych grapefruitów lub mandarynek
- kieliszek likieru pomarańczowego
- 5 dag rodzynków
- majeranek
- sól

Składniki: 1 gęsia pierś bez skóry (50 dag) 1 cebula 5 pomidorów 2 czerwone papryki 1 ząbek czosnku 1,5 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej sól Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić go na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę, nadal smażyć. Następnie podlać mięso odrobiną wody i dusić około…
Składniki: 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 2 kostki Bulionu Grzybowego sól 1 sos Italia sycylijski 1 puszka tuńczyka 250 g makaronu muszelki 200 g kurek Sposób wykonania: Makaron zalać wodą, wrzucić kostkę bulionową i ugotować. Następnie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich posiekany czosnek oraz sos przygotowany według opisu…
Składniki: 1 łyżka vegety 300 g makaronu (grube rurki) 2 filety z kurczaka 300 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka mąki 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Mięso pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić. Pieczarki pokroić na…
Składniki: 50 dag leśnych grzybów (mogą być też pieczarki) 50 dag makaronu wstążki 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku kawałek pora 200 ml śmietany 1 kostka Bulionu grzybowego Sposób wykonania: Grzyby pokroić po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną marchewkę, czosnek oraz pora. Podlać całość…