Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Kurczak w miodzie z czereśniami

Składniki: 2 piersi kurczaka 2 łyżki miodu 1/2 szkl. czereśni łyżka oleju sól pieprz Sposób wykonania: Czereśni przekroić na pół i usunąć z nich pestki. Następnie piersi kurczaka pokroić na paski, które oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać do kurczaka czereśnie i polać całość miodem. Dokładnie wymieszać i trzyma na…

Indyk z dynią i jabłkiem

Składniki: 2 sznycle z indyka 300 g miąższu z dyni 1 jabłko 2 łyżki masła 150 ml bulionu 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz 2 liście laurowe Sposób wykonania: Obraną dynię pokroić w kostkę i gotowac około 10 minut. W między czasie mięso oprószyć sola oraz pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas przełożyć do naczynia…

Gęsta zupa ogórkowa

Składniki: 3 skrzydełka z kurczaka 2 ziemniaki włoszczyzna pieprz Liść laurowy ½ szkl. śmietany ½ kg kwaszonych ogórków Sposób wykonania: Skrzydełka zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz obrane ziemianki pokrojone  w kostkę. Wrzucić jeszcze liść laurowy i ziarna pieprzu i gotować do miękkości. Następnie skrzydełka i włoszczyznę wyjąć…