Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 10 dkg mąki 2 jajka 10 dkg bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oczyścić z błon, pokroić wzdłuż na porcje, oprószyć pieprzem. W talerzu wysypać mąkę, w drugim bułkę tartą i w następnym rozmącić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem.…
Tag: na obiad
Listy
Chłodnik z wiśni
by Weronika Przygocka • • 0 Comments
Składniki:
- 300 g wiśni
- 3 szkl. czerwonego wytrawnego wina
- ½ szkl. cukru
- 1 szkl. soku z czerwonych porzeczek
- starta skórka z 2 pomarańczy
- kawałek cynamonu
- 3-4 goździki
Listy
Chodnik z poziomek Kasi
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl. poziomek 1 szkl. białego wytrawnego wina 1-2 goździki 200 g cukru 4 szkl. śmietany biszkopty Sposób wykonania: Do wina dodać goździki oraz cukier i żałość zagotować po czym odstawić do ostygnięcia. Następnie poziomki przetrzeć przez sito i dodać je winnej marynaty. Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jeszcze śmietanę. Ponownie wymieszać…
Listy
Chodnik z malin Kasi
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl. malin 1 szkl. białego wytrawnego wina 1-2 goździki 200 g cukru 4 szkl. śmietany biszkopty Sposób wykonania: Do wina dodać goździki oraz cukier i żałość zagotować po czym odstawić do ostygnięcia. Następnie maliny przetrzeć przez sito i dodać je winnej marynaty. Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jeszcze śmietanę. Ponownie wymieszać…

