Tilapia z tomatilos i avocado napełnionionym Maque Choux. Skład: 4 filety tilapii (ponad 1/2 kg) sól morska i świeżo mielony pieprz łyżeczka mielonego kminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 limonka 1/2 średniej czerwonej cebuli, posiekanej ostra papryczka chili 2-3 ząbki czosnku, drobno posiekane 8-10 owoców tomatillo* obranych z suchej skorki…
Tag: na naszym stole
Tilapia
Tilapia z sosem cytrusowym.
by marek • • 0 Comments
Skład: 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy z oliwek 1 anchovies rozgnieciony 1,5 łyżeczki zmiażdżonego czosnku 2 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki cienko pokrojonych listków bazylii po 1 łyżeczce startej skorki cytrynowej i pomarańczowej 6 filetów tilapii bez skory po 180 g każdy sól i świeżo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Roztopić masło i oliwę na…
Tilapia
Tilapia z grila ( z dodatkami)
by marek • • 0 Comments
Skład: 20dkg filetu tilapii szczypta mielonego kminu szczypta mieszanki cayenne, tyleż czerwonej słodkiej papryki, soli łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Rozgrzać grill. Filet przeciąć wzdłuż na pół, posypać przyprawami, posmarować oliwa i grilować 3-4 min każdą stronę. Podając na talerz nałożyć warstwę sosu, rybę ułożyć po środku jeden kawałek na drugim, pokryć sałatką i…
Grill
Tilapia z grila ( z dodatkami)
by marek • • 0 Comments
Skład: 20dkg filetu tilapii szczypta mielonego kminu szczypta mieszanki cayenne, tyleż czerwonej słodkiej papryki, soli łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Rozgrzać grill. Filet przeciąć wzdłuż na pół, posypać przyprawami, posmarować oliwa i grilować 3-4 min każdą stronę. Podając na talerz nałożyć warstwę sosu, rybę ułożyć po środku jeden kawałek na drugim, pokryć sałatką i…
Grill
Bezpieczne grillowanie
by marek • • 1 Comment
Wyszperane w internecie.
Nadeszła długo oczekiwana wiosna, idzie upragnione przez młodzież lato. Coraz więcej pojawia się na polach i pólkach grillów , jako atrakcyjnej formy spędzania weekendowych wieczorów. Przyjemnie upływa przy nich czas, zabawa w towarzystwie jest świetna, atmosfera miła i wesoła. Choć większość osób wie o szkodliwości potraw grillowanych, niestety wśród mniejszości są osoby, które wiedzą co zrobić by zmniejszyć tę szkodliwość. Jeśli przeczytasz ten artykuł to na pewno będziesz wśród nich.