Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na naszym stole

Pstrąg w zielonych ogórkach

Składniki:  3-4 małe pstrągi (1 kg) ok. 80 dag zielonych ogórków ok. 9 łyżek białego wina 2 cytryny koperek sól biały pieprz gorczyca Sposób przygotowania: Pstrągi oczyścić i umyć. Do jamy brzusznej ryb wlać sok z cytryny, wsypać sól i pieprz, pokrojony koperek i po 2-3 połówki plasterka cytryny. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Wymieszać…

Pikantne Kulki Kaszankowe z Grilla

Składniki: 2 duże kaszanki 2 cebule 1 świeża papryka przyprawy :chilli, imbir, vegeta, przyprawa do grilla meksykańskiego np.Kotanii. Sposób przyrządzenia: Zdjąć skórę z kaszanki. Kaszankę wymieszać z drobno posiekana cebula i świeżą papryką. Przyprawić do smaku. Uformować w kulki i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu około 45 minut.

Kolarska metoda

Dawno dawno temu bywałem na pewnej plenerowej imprezie zorganizowanej (nie był to przystanek woodstock) … zdarzało sie oczywiście troszke przesadzić z alkoholem … miałem okaze podczas takowej imprezy poznać byłego kolarza a potem członka teamu słynnego polskiego kolarza Tadeusza Mytnika pana kolegę Andrzeja 😉 mam nadzieje ze mi to wybaczy jak kiedykolwiek to przeczyta siedząc…

Sos do pizzy

Składniki: kechup 4 pomidory koncentrat czosnek cebula Sposób przyrządzenia: Do misy wlać cały kechup i dodać koncentrat (wg uznania) Pokroić pomidory, cebulę i czosnek, dodać do kechupu i koncentratu. Bardzo dokładnie wymieszać.Do smaczku można dodać czubrycę. Życzę smacznego 😉

Pate chinoise albo ciasto pasterskie

Jest to bardzo popularne danie jednogarnkowe z prowincji Quebec w Kanadzie. Bardzo proszę o umieszczenie przepisu w kategorii "Kuchnie Świata – Kanada". Niestety nie mogłam wybrać tej opcji gdyż takiej po prostu nie ma, a szkoda bo można by tu parę ciekawych przepisów dodać. Pâte Chinoise (czytaj: pate szinła) znaczy: chiński placek i w nazwie…