Składniki:
- 25 dag mąki
- 15 dag masła
- 15 dag cukru pudru
- olejek
- 4 duże jaja
- pół paczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Składniki: 1/2 kostki masła 5 dag. drożdży 3 szklanki mąki szklanka mleka 2jajka szklanka cukru sól Przygotowanie: Drożdże, mleko, łyżkę cukru i dwie łyżki mąki wymieszać, odstawić. Resztę cukru i jajka ubić, dodać do drożdży, następnie dodać sól i dwie szklanki mąki, rozrobić, dodać stopione masło i resztę mąki, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia, następnie podzielić…
Składniki: 4 serki homogenizowane 800 ml. jogurtu naturalnego paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa szklanka wiśni drelowanych 2 galaretki wiśniowe 6 łyżeczek żelatyny 4 łyżki cukru pudru łyżka masła Przygotowanie: Tortownicę dużą smarujemy masłem. Do głębokiej miseczki wlewamy jogurt, serek homogenizowany i wsypujemy cukier puder. Całość mieszamy dokładnie mikserem. Żelatynę rozpuszczam w…
Składniki: 25dag. biszkoptów 1/2 kg. truskawek 50 ml likieru pomarańczowego 250 ml kremówki 200 ml. twarożku homogenizowanego 2 żółtka 10dag. cukru waniliowego skórka pomarańczowa Przygotowanie: Truskawki przebrać, opłukać, obrać z szypułek i ułożyć w formie wyłożonej biszkoptami; polać likierem. Śmietankę oziębić i ubić dodając pod koniec cukier puder. Następnie połączyć z żółtkami, twarożkiem i skórką…