Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto truskawkowe na zimno

Składniki:

  • 25dag. biszkoptów
  • 1/2 kg. truskawek
  • 50 ml likieru pomarańczowego
  • 250 ml kremówki
  • 200 ml. twarożku homogenizowanego
  • 2 żółtka
  • 10dag. cukru waniliowego
  • skórka pomarańczowa

    Przygotowanie:

    Truskawki przebrać, opłukać, obrać z szypułek i ułożyć w formie wyłożonej biszkoptami; polać likierem. Śmietankę oziębić i ubić dodając pod koniec cukier puder. Następnie połączyć z żółtkami, twarożkiem i skórką pomarańczową, przykryć truskawki, wyrównać powierzchnię i udekorować.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *