Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chałka babci Stasi

Składniki:

  • 1/2 kostki masła
  • 5 dag. drożdży
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka  mleka
  • 2jajka
  • szklanka cukru
  • sól

    Przygotowanie:

    Drożdże, mleko, łyżkę cukru i dwie łyżki mąki wymieszać, odstawić. Resztę cukru i jajka ubić, dodać do drożdży, następnie dodać sól i dwie szklanki mąki, rozrobić, dodać stopione masło i resztę mąki, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia, następnie podzielić na trzy części, uformować długie wałki i posplatać je, piec około 45 minut w temperaturze 140 stopni.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *